BBC și Channel 4 anunță anchete interne privind acuzațiile de viol lansate împotriva lui Russell Brand

Data publicării:
Russell Brand allegations
Russell Brand. Foto: Profimedia Images

BBC, Channel 4 şi compania de producţie Banijay UK au anunţat că vor investiga pe plan intern acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală formulate de mai multe femei împotriva fostului prezentator şi actor britanic Russell Brand, informează AFP, preluată de Agerpres. 

Într-o investigaţie comună a ziarelor The Sunday Times şi The Times, precum şi a Channel 4, patru femei îl acuză pe actor de agresiuni sexuale între 2006 şi 2013, când Russell Brand se afla la apogeul carierei sale, atât ca prezentator la BBC Radio 2, Channel 4, cât şi ca actor în filme la Hollywood. 

„Russell Brand a lucrat pentru programe radio ale BBC între 2006 şi 2008 şi vom analiza de urgenţă problemele ridicate” de această anchetă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al BBC. 

Channel 4 şi compania de producţie Banijay UK, proprietara Endemol care l-a angajat pe Russell Brand, au declarat, de asemenea, că desfăşoară propriile anchete interne, potrivit mass-media britanice. 

Înaintea publicării acestor dezvăluiri, fostul prezentator, în vârstă de 48 de ani, activ în prezent mai ales pe reţelele sociale, dezminţise pe platforma X (fosta Twitter) „acuzaţiile penale foarte grave” ce i-au fost aduse, dând asigurări că a avut întotdeauna relaţii „total consensuale”. 

În cadrul anchetei, o femeie îl acuză pe Brand că a violat-o în locuinţa sa din Los Angeles, în timp ce o alta susţine că a fost agresată sexual în timpul unei relaţii de trei luni, când era încă o elevă de liceu în vârstă de 16 ani. 

În timpul carierei sale de comediant, în TV şi în filme, în Marea Britanie şi apoi în SUA, Russell Brand s-a remarcat prin repetatele sale escapade, prin dependenţa de alcool şi de heroină, prin scurta sa căsătorie cu cântăreaţa pop Katy Perry şi prin tendinţa de a se lăuda cu numeroasele sale cuceriri feminine, notează AFP. 

În ultima vreme, el a făcut declaraţii conspiraţioniste, anti-vaccin şi anti-mainstream media pe canalul său de Youtube, care are peste 6 milioane de abonaţi, şi pe contul său de X, cu peste 11 milioane de abonaţi. 

La solicitarea AFP, Metropolitan Police a precizat, fără să-l numească pe actor, că în acest stadiu „nu a primit nicio sesizare” în legătură cu acuzaţiile formulate împotriva vedetei în mass-media. 

Cazul a stârnit reacţii şi în mediul politic. Caroline Dinenage, preşedinta Comisiei parlamentare pentru cultură, media şi sport, a declarat că parlamentul „va urmări îndeaproape” răspunsul la acuzaţiile aduse lui Russell Brand.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri