DISENSIUNI ÎN USL? Niţă (PSD): Ministerul de Finanţe nu trebuie să ajungă la PNL

Data publicării:
constantin 20nita 204925990 20mediafax 20foto 20andreea 20alexandru-38427

E nevoie de un ministru „pragmatic şi cu viziune”, care să nu se limiteze la o „activitate strict contabilă”, a mai spus Niță, după ce presa centrală a speculat că Ministerul de Finanţe ar putea fi oferit liberalilor, vehiculându-se chiar numele lui Varujan Vosganian. Ministerul de Finanţe este dorit „cu prioritate” de PNL la stabilirea listei Executivului după alegeri, declara preşedintele liberal, Crin Antonescu, la începutul lunii decembrie.

Întrebat dacă ar fi de acord ca Ministerul de Finanţe să fie al PNL, Constantin Niţă a răspuns: „Nu, pentru că după opinia mea, Ministerul de Finanţe reprezintă mâna dreaptă a oricărui premier. Ministerul de Finanţe trebuie să fie de regulă al celui care reprezintă partidul de guvernământ sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu ţin foarte mult”, a declarat Niță.

Liderul PSD a explicat că „primul-ministru trebuie să-şi implementeze un anumit program şi de regulă, el trebuie să aibă întotdeauna, zi şi noapte, un ministru de finanţe care să-i dea soluţiile necesare de implementare a unor proiecte şi programe. Este nevoie de un ministru de finanţe pragmatic şi cu viziune, care să nu se limiteze la o activitate strict contabilă".

Vicepreşedintele PSD conchide că „Ministerul de Finanţe trebuie să fie categoric al primului-ministru!".

Declarația integrală a fostului ministru al întreprinderilor mici și mijlocii o puteți asculta pe site-ul RFI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri