DOLJ. Polițistul acuzat că a bătut doi bătrâni cere să fie retrogradat

Data publicării:
02022013 20politist-47292

Ion Badea, de 76 de ani, este una dintre victime.

„M-a luat de aici, mi-a întors mâna pe partea ailaltă, mi-a pus mâna pe gât, a dat cu mine jos aici. A sărit lumea”, a povestit bătrânul Ion Badea.

Şeful de post din Ţuglui, judeţul Dolj, a oprit în trafic un scuterist, care conducea fără permis. Apoi, pentru că avea nevoie de un martor care să constate infracţiunea, i-a cerut unui bătrân care trecea prin zonă să îl ajute. Refuzul bătrânului l-ar fi înfuriat.

„M-a luat de mână, cel care era la volan, sergent major, plutonier, ce grad avea, mi-a întors mâna aşa, m-a doborat, dacă nu sărea lumea, mă omora. Îmi rupea mâna definitiv, a sărit lumea, poate erau 40 de inși”, a mai spus bătrânul.

În învălmășeala creată a fost rănită şi o femeie în vârstă de 73 de ani. Ea susţine că tot şeful de post a fost cel care a agresat-o.

„A venit și m-a împins, i-am zis de ce mă împingeţi și când m-a luat şi mi-a pus mâna în piept a dat cu mine acolo de piatră”, a spus Ioana Panduru, una dintre victime.

„În învălmăşeală am văzut pe poliţai cum a lovit-o pe tanti şi a doborât-o aici şi atunci am venit şi eu aici. Erau mai multe persoane. Cred că vreo 30-40 de persoane”, a spus un martor al incidentului.

Cele două victime au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova

„Au sosit în unitatea de primiri urgenţe doi bătrâni de peste 70 de ani fiind afirmativ victimele unui agresiuni fizice”, a declarat Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt SCJU Craiova.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dolj au o altă variantă.

„Poliţistul din localitate Ţuglui susţine că bătrânul în vârstă de 75 de ani ar fi suferit leziuni ca urmare a încercării acestuia de a-l imobiliza întrucât bătrânul ar fi avut un comportament recalcitrant. În ceea ce priveşte femeia se pare că mai multe persoane au sărit în apărarea bătrânului de 75 de ani crezând că urmează să fie reţinut de către poliţist, iar în urma îmbulzelii femeia s-ar fi împiedicat şi ar fi căzut”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

La Inspectoratul de Poliţie Dolj a fost deschisă o anchetă. Politistul acuzat are 35 de ani şi lucrează în sistem de 10 ani, iar de patru luni este şeful postului de poliţie din comuna doljeană Ţuglui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri