Drumul care se termină într-un canal de scurgere

Data publicării:
drum-1

90.000 de euro au investit autorităţile în ultimele luni pentru asfaltarea a 3.200 de metri de drum comunal. Localnicii erau încântaţi că vor putea circula fără să-şi mai strice maşinile în gropile din şosea. Acum însă, au altă problemă. Drumul proaspăt asfaltat se termină brusc într-o canalizare.

„Nu poţi să treci nici cum. Faci în plus kilometri şi în loc să o iei pe aici, ocoleşti tot satul ca să ajungi la şosea”, explică un localnic.

Dacă şoferii fac cale întoarsă la capătul drumului care se opreşte în canalul de scurgere a apelor pluviale, localnicii au improvizat un podeţ de lemn ca să ajungă la magazinele din zonă.

Un pod peste canalul de scurgere este soluţia pe care a găsit-o şi primarul pentru a folosi drumul proaspăt asfaltat. Momentan însă, nu are bani pentru această construcţie.

„Asfaltul este prioritate pentru întreaga localitate. Podeţul ar fi prioritate doar pe o stradă. Noi vrem, cum se pune situaţia şi problema poluării cu praf, să vedem comuna asfaltată să nu mai stăm în praf sau să avem probleme cu microparticulele de praf”, spune Ilie Golubov, primarul din Remetea Mare.

Podul care să facă utilizabil drumul proaspăt asfaltat ar putea costa chiar şi 100.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri