Drumul Craiova-Alexandria. 36 de kilometri finalizați, din 127

Data publicării:
autostrada arad nadlac -Mediafax Foto-Andrei Pungovschi-2

Mii de maşini circulă zilnic pe Drumul Naţional 6 între Craiova şi Alexandria, o variantă mai puţin aglomerată de a ajunge din vestul ţării la Bucureşti. Starea drumului însă, lasă de dorit.

Şoferii care circulă pe drumul Craiova - Alexandria trebuie să fie foarte atenţi. Porţiunile asfaltate nu au marcaje rutiere şi în plus nu există peste tot indicatoare care să îi avertizeze pe şoferi că trec de pe o porţiune asfaltată pe una neasfaltată.

Reabilitarea drumului Craiova-Alexandria a început în 2011. Proiectul prevedea modernizarea a 127 de kilometri din Drumul Naţional 6 cu 127 de milioane de euro, bani proveniţi din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Tronsonul de drum Craiova – Alexandria trebuia să fie gata în data de 3 mai 2013, însă drumul este departe de a fi gata. În plus, pe anumite porţiuni nici măcar nu se lucrează.

Problemele cele mai mari sunt pe tronsonul care traversează judeţul Olt. CNADNR a reziliat în noiembrie 2012 contractul cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia, din care făcea parte şi Romstrade, societate controlată de Nelu Iordache. Motivul a fost lipsa de utilaje şi personal. Până acum nu a fost organizată o altă licitaţie.

În momentul acesta, caietul de sarcini pentru viitoare licitaţie a trecut de comisia tehnică a ministerului Transporturilor. Sperăm ca în septembrie să inceapa lucrările de reparaţii. Aşa ni s-a spus de la Minister”, a susținut Dan Stoichicescu - directorul cancelariei Prefecturii Olt

Doar pe ultimul tronson, cel care traversează judeţul Teleorman, se mai lucrează în prezent. Societatea care a terminat de curând şi centura Alexandriei, trebuia să încheie lucrarea tot în mai 2013, însă a obţinut o prelungire a contractului de execuţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri