E. Hurezeanu, despre modificarea Constituției privind răspunderea patronilor de presă: Parlamentarii îşi fac de lucru

Data publicării:
hurezeanu la digiwolrd-2

Parlamentarii îşi fac de lucru. Nu înseamnă că toate chichiţele parlamentare se vor transforma într-un text de lege în viitoarea Constituţie. Îşi dau şi oamenii cu presupusul. În legătură cu mogulii, răspunderea este de un singur fel: individuală. Este un principiu de bază al dreptului. Apartenența la o structură nu te salvează”, a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Acţionarii de presă trebuie să fie transparenţi. Foarte important. Acţionarii se acopereau deseori cu tot felul de identităţi. Nu prea erau cunoscuţi”, a mai completat acesta.

Sorin Roșca Stănescu s-a declarat „pentru” această modificare, dând exemplul propriu, când a fost parte în procese, în calitate de patron al unui trust.

Cât nu faci legea presei, trebuie să o pui undeva. E foarte bună Constituţia. Când conduceam trustul de presă Ziua, în calitatea de patron, eram parte în sute de procese. Nu e normal acest lucru, dar nu ai unde să o reglezi”, a declarat Sorin Roșca Stănescu, senator PNL, în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Membrii comisiei de revizuire au mai adoptat un amendament care obligă mijloacele de comunicare în masă să declare nu numai sursa finanţărilor, ca până acum, ci şi structura acţionariatului.

Când garantezi libertatea presei, simultan trebuie să ştie opinia publică cine sunt acţionarii. Acei acţionari nu trebui târâţi în procese de presă cu care nu au de-a face”, a mai adăugat Stănescu.

Sorin Ioniță, presedintele Expert Forum, este de părere că răspunderea civilă nu este o chestiune ce ține de Constituție, ci ar trebui stabilită în legi, în regulamente și în practică.

„La noi presa e film ca paravan pentru alte interese. La noi nu redacţia produce ilegalitatea, ci altcineva, pe alte interese, a completat Ioniță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri