Echipa Digi24 a ajuns în satul Bălușești înaintea utilajelor de deszăpezire

Data publicării:
0901corespondenta 20ocnaru-42932

Din cauza gerului, şi utilajele de la deszăpezire au înaintat cu greu, prin nămeţii de doi metri, îngheţaţi tun. Ultimele localităţi izolate au fost deblocate abia astăzi, la 24 de ore după ce viscolul a încetat.

Peste 100 de suflete din satul Băluşeşti, judeţul Neamţ aşteptau în această dimineață salvarea, de mai bine de două zile. Echipa Digi24 a ajuns aici, pe câmp, înainte ca echipajele de deszăpezire să deschidă drumurile.

În faţa porţilor, zeci de oameni privesc deznădăjduţi la drumul care duce spre oraş. De acolo ar trebui să vină şi utilajele de la deszăpezire. Le-au aşteaptat 48 de ore, timp în care li s-a promis de trei ori că sigur se rezolvă problema lor. Norocul lor a fost că aveau provizii de mâncare şi lemne, cu ajutorul cărora au trecut peste gerul aspru.

După aproape o oră de la sosirea echipei Digi24 în sat au apărut şi primele utilaje de deszăpezire. Misiunea celor de la deszăpezire este departe de a se fi terminat. La câţiva kilometri distanţă de Băluşeşti, alte câteva sute de oameni aşteaptă să vadă că autorităţilor le pasă de durerea lor. Şi ei sunt izolaţi de două zile, în comuna Mărgineni.

Frezele au înaintat însă foarte greu prin zăpada întărită de ger. 40 de localităţi erau izolate ieri, doar în judeţul Neamţ. Muncitorii de la deszăpezire au putut să curăţe drumurile doar după ce a stat viscolul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri