Elicopter prăbușit în Harghita. Ultimele cuvinte ale pilotului

Data publicării:
girocopter prabusit

Pilotul, în vârstă de 39 de ani, era din Bucureşti şi făcea un zbor de agrement lângă Odorheiu Secuiesc. Era însoţit de alţi doi prieteni, care se pregăteau şi ei să zboare. Ţineau legătura prin staţie, iar la un moment dat, pilotul le-a spus că are probleme. 

„A zburat foarte puțin și a avut probleme, atât știm. Nu știu ce probleme s-au raportat”, a declarat Mihai Lupu, prieten al pilotului. El a confirmat că persoana aflată la manșă avea brevet de pilot.

Pilotul a decolat cu aparatul de zbor de mici dimensiuni, însă a rezistat în aer doar câteva sute de metri pentru că apoi s-a prăbușit în pădurea din apropiere.

„Numai fum am văzut. Fum mare, negru”, povestește un martor ocular. El spune că văzuse aparatul de zbor de mai multe ori, pentru că în ultima perioadă aproape în fiecare zi a zburat.

Unul dintre prietenii pilotului a fost cel care a sunat la 112, când a realizat ce s-a întâmplat. La 15 minute de la apel, pompierii militari au ajuns la locul prăbuşirii.

Au găsit un aparat de zbor în flăcări, iar după lichidarea incendiului l-au găsit pe pilot carbonizat înăuntru, a confirmat Ovidiu Dudu, purtător de cuvânt al ISU Harghita.

„Se pare că a căzut imediat după decolare. Momentul în care a sesizat că întâmpină oarecare dificultăți în a controla aparatul de zbor, a încercat să se întoarcă, însă nu a mai reușit”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Filip Gheorghe.

Pilotul îşi cumpărase girocopterul în luna aprilie a acestui an şi obţinuse licenţa de zbor în Statele Unite. Când nu zbura, bărbatul de 39 de ani era pilot de raliu.

Ancheta privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa a fost preluată de un procuror de la Curtea de Apel din Târgu Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri