Erori mici în „Lista rușinii”

Data publicării:
anca dragu-2

Anca Dragu, ministrul Finanţelor, preluare "În faţa ta": „Au fost erori în șapte cazuri, repet, din peste 185 de mii de cazuri. Deci aici eroarea este undeva la 0,000.”

ANAF a fost amendată de Autoritatea pentru Protecţia Datelor nu numai pentru că a publicat informaţii neactualizate, ci şi pentru că a dezvăluit numele şi datoriile a peste 187 de mii de persoane. Printre acestea au fost şi persoane cunoscute, precum Regele Mihai, Victor Ciorbea, Elena Băsescu şi Cătălin Predoiu. Ulterior, Fiscul a scos de pe listă numele fiicei mai mici a fostului preşedinte şi pe cel al candidatului PNL la Primăria Capitalei, care au dovedit cu chitanţe că sunt cu plăţile la zi. Fiscului i s-a reproşat şi că nu a informat persoanele incluse în acea listă. Ministrul Anca Dragu susţine însă că au fost respectate procedurile.

Anca Dragu, ministrul Finanţelor, preluare "În faţa ta": „Procesul de notificare e unul continuu, se întâmplă trimestrial. ANAF are chiar o unitate specială care se ocupa de această notificare, este unitatea de la Vâlcea.”

Greşeala nu este iertată de cei care au apărut pe lista ruşinii, care ar putea da statul în judecată.

Dan Schwartz, specialist fiscal: „Când e vorba de oameni, nu poți să îi tratezi ca pe o masă, ca pe o turmă, când e vorba de oameni, trebuie să îi tratezi pe fiecare în mod individual.”

Restanţele persoanelor fizice cu datorii mai mari de 1.500 de lei cumulează 3,4 miliarde de lei. ANAF a mai publicat anterior alte trei liste cu firmele şi instituţiile cu restanţe la buget. Contribuabilii mari şi mijlocii au strâns 6,4 miliarde de lei, iar cei mici - peste 77 de miliarde de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri