Euroins nu mai poate încheia polițe RCA

Data publicării:
euroins

Este o sancțiune inedită pe piața asigurărilor, deși consumatorii au reclamat în permanență faptul că mai multe companii de asigurări nu despăgubesc la timp sau despăgubesc mai puțin decât ar trebui daunele pe care aceștia le au.

În plus, au fost sancționați și doi directori din această companie, care are acționariat din Bulgaria.  

Autoritatea de Supraveghere Fiscală a luat această decizie deoarece daunele erau achitate cu întârziere, iar despăgubirile erau în cuantum mult mai mic decât ar fi trebuit în dosarele de daună.

Foarte mulți conducători auto au în acest moment asigurare la această companie, este vorba de o cotă de piață de 21%, pe care Euroins o deține în România. Polițele care sunt în vigoare, cel mai probabil, vor rămâne valabile.

Radu Soviani: „Am constatat că Euroins putea aduce prejudicii consumatorilor”

Purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a explicat, la Digi24, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la această situație.

„În urma mai multor controale, am constatat că activitatea asiguratorului Euroins poate aduce prejudicii consumatorilor. Controlul se referă la constatări precum reglementări și instrucțiuni de constatare și lichidare a daunelor care nu sunt adecvate. A fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii față de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună. Adică, deși păgubitul trebuia să primească o sumă mai mare, în mod nejustificat nu a primit suma pe care era îndreptățit să o primească. Plata unor dosare de daună s-a făcut cu întârziere față de termenele prevăzute și au fost identificate și dosare în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire și la motivația respingerii”, a spus Radu Soviani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri