Sari la conținut

EXCLUSIV. George Maior: Îmi pare rău că domnul Coldea a decis să se retragă

În scandalul legat de Serviciul Român de Informaţii declanşat de Sebastian Ghiţă a fost nominalizat şi George Maior, în fosta sa calitate de director al SRI.  Actualul ambasador al României la Washington a vorbit despre acest subiect într-un interviu acordat Digi24. Întreaga discuţie poate fi urmărită sâmbătă de la 22.30, la emisiunea „Paşaport diplomatic”.

Cristina Cileacu: Numele dumneavoastră a fost legat de un scandal recent, în care este implicat fostul dumneavoastră adjunct din momentul în care conduceaţi serviciile secrete şi Sebastian Ghiţă. Ce puteţi să ne răspundeţi?

George Maior, ambasadorul României la Washington: Ce să vă răspund? În primul rând eu am cooperat foarte bine la acea anchetă care s-a desfăşurat în cadrul serviciului, deci eu am fost cel voluntar care am adăugat explicaţii suplimentare dacă a fost nevoie. Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetări. În 10 ani de zile SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile şi văd acest lucru şi aici, văd peste tot acest fapt. Eu nu cred că putem revizui ceva ce pur şi simplu a contribuit fundamental la racordarea României în circuitul euro-atlantic şi de informaţii şi de cunoaştere. Deci nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că domnul Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, s-a decis să se retragă. Este tot ce pot să spun.