Expert criminalist: Pedofilul neprins jubilează, "se bucură" de ce a făcut el

Data publicării:
pedofil poze noi politie6

Atacul care i-a îngrozit pe părinţii din cartierul Drumul Taberei e, din păcate, doar unul dintre abuzurile zilnice la care sunt supuşi copiii în România. Astfel de incidente pot să-i transforme pe cei mici în viitori agresori, avertizează specialiştii. Criminaliştii spun că prădătorii îşi preţuiesc libertatea şi consideră fiecare clipă petrecută în afara gratiilor drept o victorie personală.

Doi bărbaţi sunt de negăsit după ce ar fi abuzat sexual mai mulţi copii în Bucureşti. Unul dintre ei a scăpat nedepsit după un atac comis în urmă cu mai bine de doi ani.

Liviu Chesnoiu - expert criminalist: „Jubilează, el pe undeva trăieşte din această infracţiune, o rumegă, o întoarce pe toate feţele, se bucură, în ghilimele spus, de ce a făcut el”.

Experţii criminalişti sunt de părere că astfel de persoane au fost la rândul lor victimele unor astfel de abuzuri.

Liviu Chesnoiu - expert criminalist: „Individul acesta a patimit poate. Poate că, la rândul său, în copilărie, a păţit aşa ceva şi de cele mai multe ori indivizii se transformă apoi în agresori”.

Sunt doar două dintre miile de situaţii în care copiii sunt abuzaţi în România.

În 2016 au fost raportate peste 14.000 de abuzuri asupra copiilor, cu 1.000 mai multe decât în 2015. În fiecare an, numărul creşte cu 7 la sută, ajungâdu-se în 2017 la peste 15.000 de abuzuri semnalate.

Astfel de agresiuni pot lăsa în urmă traume greu de vindecat.

Mădălina Chiriac – psiholog: „Un copil retras, un copil anxios, un copil care nu se mai poate concentra şi nu mai are aceleaşi rezultate la şcoală. Devine un copil agresiv cu membri ai familiei sau chiar cu colegii din clasă. Observăm la ei manifestări ale sexualităţii cumva nepotrivite pentru vârsta lor şi mai ales în public, faţă de copii”.

Soluţii de reducere a acestui fenomen există, spun psihologii.

Mădălina Chiriac – psiholog: „Copiii să fie învăţaţi că e important să nu laşi pe cineva să se atingă de corpul tău, că e un lucru intim, că îţi aparţine. Indiferent că este vorba de un adult sau un coleg de grădiniţă. Copiii nu o iau ca pe o agresivitate. Ei o iau ca pe o dovadă de afecţiune”.

Cei mai mulţi copii care ajung victimele abuzului sexual au între 10 şi 14 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri