Felix Bănilă: Gheorghe Dincă nu a fost inculpat pe teritoriul Italiei

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe-dinca-tribunal-Inquam-Photos-Bogdan Danescu (3)
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că, din verificările făcute până acum, Gheorghe Dincă nu a fost inculpat pe teritoriul Italiei. Afirmația a fost făcută în contextul apariției unor informații că suspectul crimelor din Caracal ar fi făcut parte din anturajul unui traficant de persoane.

Felix Bănilă a declarat că s-au făcut verificări în Italia în cazul lui Gheorghe Dincă și că inculpatul nu are interdicție pe teritoriul italian.

Am verificat și am stabilit în mod cert că a avut reședința în Italia într-o localiltate pe care nu pot să v-o comunic. Din verificările pe care le-am făcut până acum, se pare că inculpatul nu are interdicție pe teritoriul italian și nu a fost inculpat pe teritoriul Italiei”, a spus Felix Bănilă, șeful DIICOT.

În timp ce se afla în Italia, Gheorghe Dincă ar fi făcut parte din anturajul unui traficant de persoane. Membrii grupării promiteau unor tinere din România locuri de muncă în peninsulă, le duceau acolo și le obligau să se prostitueze. Este ceea ce a povestit, pentru Digi24, o româncă stabilită în Italia.

Felix Bănilă, DIICOT: Nu putem neglija nicio pistă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că în dosarul crimelor de la Caracal sunt prioritare aflarea adevărului şi stabilirea adevărului prin probe temeinice. 

„Până nu avem concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta din cele două fete ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, le spunem rezonabile, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pistă", a declarat Felix Bănilă.

Procurorul-șef DIICOT a precizat că Gheorghe Dincă a devenit confuz în momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele celor două fete.

„Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declarațiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, (Gheorghe Dincă -n.r.) a spus că a aruncat-o în Olt, iar ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre", a completat Felix Bănilă.

Redactor : Cristina Tudor 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri