Fostul șef al ANPC spune că a aflat despre demiterea sa după publicarea în Monitorul Oficial. Decizia „e în pixul premierului”

Data publicării:
bogdan nica fost anpc-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

La un sfert de oră după ce a apărut în Monitorul Oficial m-a sunat o colegă de la presă și așa e”, a spus șeful demis al ANPC.

Să lămurim lucrurile, numirea și revocarea președintelui ANPC este o decizie politică, care este în pixul premierului”, mai spune Bogdan Nica.

El și-a exprimat îndoiala că, în cele câteva zile de când a preluat portofoliul, ministrul interimar al Economiei Constantin Niță avea timp să-i evalueze activitatea.

Nu cred că dl. Niță, care este ministru coordonator de câteva zile, a avut timp să facă o evaluare a activității ANPC. Nu mi-a cerut niciun document și deodată a descoperit că sunt probleme grave de management la ANPC”, a adăugat el.

Bogdan Nica a fost demis astăzi, pentru „management defectuos”. În locul lui, la conducerea ANPC a fost numit, interimar, vicepreşedintele instituţiei, Marius Dunca, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial nr. 133 din 24 februarie.

De asemenea, au fost demiși din funcție secretarul de stat de la Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică și secretarul de stat de la Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri