FOTO VIDEO. Noi proteste anti-Guvern în Bucureşti şi în ţară

Data actualizării: Data publicării:
171119_Protest_PV_Inquam_Photos_Octav_Ganea_1

Aproximativ 150 de bucureșteni s-au adunat duminică seară, în jurul orei 18,30, în Piața Victoriei, pentru un protest față de modificarea legilor justiției. Proteste au avut loc şi în marile oraşe.

ACTUALIZARE 21.00. La Timişoara au fost 1000 de manifestanţi, 800 la Braşov şi 500 la Cluj-Napoca. Cu toţii au strigat acelaşi lucru ca demonstranţii de la Bucureşti: politicieni care să nu fie corupţi şi Puterea să lase Justiţia în pace.


171119_Protest_PV_Inquam_Photos_Octav_Ganea_4
171119_Protest_PV_Inquam_Photos_Octav_Ganea_4

Galerie FOTO - INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Protestatarii au steaguri, pancarte, fluiere și tobe. Ei scandează "PSD ciuma roșie!" "DNA să vină să vă ia!", "Justiție, nu corupție", "Nu vrem să fim conduși de hoți", "Jos Tăriceanu, Dragnea, Toader și Doreanu", "În democrație, hoții stau la pușcărie" sau "Demisia!".

Pe pancartele protestatarilor sunt mesaje ca "Dragnea, Tăriceanu, Tudose — incompatibili", "Incompetenții, inapții, inadaptații", "Românio, te iubesc. #golancă" sau "Campioană la stat paralel".

Potrivit unor manifestanți, protestul este aprobat să se desfășoare până la ora 21,00.

Jandarmii au montat în Piața Victoriei garduri pentru a împiedica accesul demonstranților pe spațiul carosabil.

Sunt proteste şi în ţară

600 de oameni sunt şi în Piaţa Victoriei de la Timişoara, decişi să nu renunţe la proteste decât dacă renunţă şi Guvernul la controversatele schimbări din legea Justiţiei.

De asemenea, la ora 18,30, aproape o sută de protestatari se aflau grupați în fața unuia dintre cele mai mari magazine din centrul municipiului Sibiu, de unde intenționează să mărșăluiască pe două bulevarde importante din oraș.

Mitingul este unul pașnic, fără incidente. Protestatarii cer demisia Guvernului și scandează lozinci împotriva PSD.

Acest protest este autorizat să se desfășoare până la ora 2100, potrivit organizatorilor.

La Cluj-Napoca, aproximativ 500 de persoane protestează, duminică seară, în Piața Unirii, împotriva noilor măsuri fiscale și față de proiectele de modificare a legilor justiției.

Protestul a fost anunțat pentru ora 18,00, când în piață era circa 20 de persoane, dar numărul lor a ajuns la aproximativ 300 la ora 19,00.

Protestatarii poartă bannere și pancarte cu inscripții precum 'Uniți salvăm toată România', 'Suntem cu ochii pe voi', 'Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie', 'Nu vrem dictatură', 'Nu muncim ca ei să ne fure', 'Dragnea la pușcărie', 'PSD = cuib de mafioți'.

La Brașov, aproximativ 200 de persoane protestau în jurul orei 18,30, în fața Prefecturii. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD, iar pentru ora 19,00 a fost anunțată intenția de a se deplasa în Piața Sfatului.

Acțiunea de protest este autorizată pentru intervalul orar 18,00-21,00, potrivit organizatorului acesteia, Radu Hossu.

Acțiuni de protest cu participare mai redusă, de circa câteva zeci de persoane, se înregistrau duminică seara, în jurul orei menționate, și în alte municipii, cum ar fi Ploiești, Oradea, Craiova și Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri