FOTO. Patru cetăţeni israelieni, salvați de jandarmii montani după ce au rămas înzăpeziţi cu mașina pe un drum izolat din Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
isarelieni blocati cu masina in zapada, in maramures
Patru cetăţeni israelieni, salvați de jandarmii montani după ce au rămas înzăpeziţi cu mașina pe un drum izolat din Maramureș. Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures

Patru cetăţeni israelieni care încercau să ajungă la Cluj-Napoca şi au ales un drum mai scurt au rămas înzăpeziţi pe un drum judeţean între localităţile Cavnic şi Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş. Autoturismul a rămas suspendat din cauza stratului mare de zăpadă şi nu a putut fi întors din cauza drumului îngust. Au intervenit jandarmii de la Cavnic.

În această după-masă, în jurul orei 17:00, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Cavnic au fost solicitaţi de către dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş pentru a acorda sprijin unor cetăţeni israelieni rămaşi înzăpeziţi cu autoturismul pe drumul judeţean 109 F ce face legătura între localităţile Cavnic şi Strâmbu Băiuţ”, a anunţat, marţi seară, Jandarmeria Română.

israelieni 2
Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures

Sursa citată a precizat că, în locul cunoscut sub numele de Crucea lui Chil, jandarmii au identificat un autoturism rămas suspendat din cauza stratului mare de zăpadă. 

„Cele patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani intenţionau să ajungă în oraşul Cluj-Napoca şi au ales un drum mai scurt. Drumul ales de către aceştia este un drum secundar, închis circulaţiei pe timp de iarnă”, a mai transmis sursa citată.

israelieni 3
Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures

Jandarmii au explicat că autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat, însă întrucât drumul este foarte îngust pe acel tronson, nu s-a putut efectua manevra de întoarcere, fiind nevoiţi să parcurgă 1 km cu spatele până într-un loc care a permis acest lucru. De aici au fost direcţionaţi spre ruta Cavnic-Baia Mare-Cluj pentru a-şi continua deplasarea în siguranţă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri