FOTO "Salvaţi Roșia Montană", a şasea zi de proteste: Ca în fiecare seară, bulevardul Regina Elisabeta a fost blocat de manifestanţi

Data publicării:
cianura omoara 1

Actualizare ora 2:30 După ora 2, manifestanţii au început să părăsească strada, deblocând circulaţia. A fost finalul zilei 6 de mişcări de stradă împotriva proiectului de exploatare auriferă de la Roşia Montană.

Actualizare ora 23:50 Protestatarii, în număr de aproximativ 1000 la această oră, au blocat din nou Bulevardul Regina Elisabeta. S-au alăturat manifestaţiei suporterii Naţionalei, sosiţi de la meciul România - Ungaria.


Ora 21:00 Aproximativ 300 de persoane au ieșit în Piața Universității și vineri, a șasea zi consecutivă, pentru a protesta față de proiectul minier de la Roșia Montană. 

Peste 200 de persoane protestează și în centrul municipiului Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Ei au blocat timp de apoximativ 20 de minute traficul rutier în faţa Primăriei, unde au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut demisia Guvernului, relatează Mediafax.

Cei care se împotrivesc proiectului Roşia Montană s-au adunat și joi în Piaţa Universităţii din București, în a cincea zi de manifestaţii. Au blocat încă o dată Bulevardul Regina Elisabeta, de unde au plecat apoi către Palatul Parlamentului. Tot joi s-a ieșit în stradă şi în capitala Franței, în faţa sediului UNESCO.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru mediu a declarat pentru Digi24 că proiectul Roşia Montană nu suscită îngrijorări Comisiei Europeane. De altfel, acest lucru a fost transmis şi europarlamentarilor români şi unguri care au cerut o evaluare a proiectul.

Premierul Victor Ponta a detaliat ieri motivele pentru care a trimis proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană în Parlament. Printre acestea se numără dorința de a nu plăti despăgubiri, conform legii, dar și cea de a supune dezbaterii aleșilor proiectul.

„Eu eram obligat, conform legii, și încerc să explic celor care vor să mă audă, că în conformitate cu legea actuală, eu trebuia să dau aviz și sa pornească proiectul Roșia Montană. Ei au îndeplinit toate condițiile cerute de lege. Tocmai pentru că am considerat că nu e bine să fac acest lucru, am trimis legea în Parlament ca să fie o dezbatere reală. Asta e situația și din acest motiv, dacă nu făceam absolut nimic, urma să plătesc nu știu câte miliarde despăgubiri firmei respective. Or, eu nu vreau să plătesc din banii dumneavoastră, din banii contribuabilului despăgubiri pentru niște contracte semnate din 1998 încoace”, a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri