Sari la conținut

Foto. Un nou incendiu a izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti

 

Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit lichidarea incendiului în aproximativ jumătate de oră.

Cel mai mare dintre incendiile la care au fost solicitaţi pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov în ultima săptămână a fost cel de marţi, 12 iunie, când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, potrivit News.ro.

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate şi peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.

Pe aceeași temă