Fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru au fost arestaţi preventiv

Data publicării:
2302 20fratii 20camataru-51127

Actualizare 17.39. Instanţa a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile şi pe numele lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru.

Actualizare 13.58. Instanţa Tribunalului Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru.

Tot azi au primit mandat de arestare alte 23 de persoane.

Acesta a fost primul lot de reţinuţi duşi în faţa unui judecător al Tribunalului Capitalei, care a început audierea lor sâmbătă, la ora 8.00. După deliberări, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

29 de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în acest dosar

Fraţii Cămătaru, pe numele lor realeIon şi Vasile Balint, sunt acuzaţi de cămătărie, sechestrare, dar şi de tentativă de omor, după o serie de răfuieli petrecute în Bucureşti. În anchetă apare şi numele unui consilier local de la Primăria Sectorului 4, suspectat că ar face parte din Clanul Sportivilor.

Alături de fraţii Cămătaru, au fost reţinuţi şi liderul clanului Sportivilor, Radu Roşca, şi locotenentul Cămătarilor, Remus Dincă. Avocatul celui din urmă, Beatrice Maria Comăniceanu, spune că acesta nu face parte din niciun clan, dar este acuzat de şantaj şi aderare la grup infracţional.

Ideea procurorilor e aceea că dacă stai în Berceni faci parte din clanul Sportivilor, iar dacă te duci în Ferentari din Cămătari. El a spus că nu face parte din niciun clan”, a declarat avocata lui Remus Dincă.

Vineri,anchetatorii au descins în 115 imobileîn care locuiesc membri ai grupării Sportivilor şi Cămătarilor. 80 de persoane au fost ridicate de poliţişti şi duse la audieri. Codruţ Olaru, procuror-şef al DIICOT, consideră că a fost cea mai mare acţiune de acest fel care a avut loc în ultimii ani în Bucureşti.

Sile Cămătaru a fost eliberat din arest la sfârşitul anului trecut pentru bună purtare. El executa o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru o serie lungă de infracţiuni violente.

Fratele său, Nuţu, a avut de asemenea un lung şir de încarcerări şi eliberări. Memorabilă a rămas cea din iunie 2010, atunci când a părăsit penitenciarul Jilava, călare.

Lei, cerbi şi urşi, găsiţi pe domeniul lui Nuţu Cămătaru

Poliţiştii de la Crimă Organizată au găsit în timpul percheziţiilor de ieri droguri, bijuterii, arme albe sau arme de foc, dar şi animale sălbatice.

Pe domeniul lui Nuţu Cămătaru au fostd escoperiţi patru lei, doi cerbi carpatini, doi urşi, 20 de câini de talie mare, precum şi foarte multe leşuri de cai care urmau să fie servite animalelor sălbatice.

Este posibil ca animalele să fie confiscate. Inspectorii de la Garda de Mediu vor verifica existenţa autorizaţiilor pentru aceste animale sălbatice.

În lipsa acesteia, animalele vor fi duse la grădina zoologică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri