GALAŢI. Un drum comunal recent modernizat a fost distrus de viitura din toamnă. Primăria nu are bani de reparaţii

Data publicării:
sosea 2

Viitura din septembrie a smuls complet stratul de asfalt de la suprafaţă. Chiar şi acum, după mai bine de două luni, bucăţile desprinse zac împrăştiate în toată comuna, în locurile unde au fost duse de ape. O porţiune de asfalt de 50 de metri lungime şi 6 metri lăţime a fost practic mutată de pe şosea pe marginea drumului sau la kilometri distanţă.

Modernizarea drumului a fost făcută anul trecut, dar apele au şters orice urmă de intervenţie a utilajelor. Oamenii locului spun că acest lucru s-a datorat şi faptului că lucrarea s-a făcut de mântuială.

Viceprimarul localităţii spune că, după inundaţii, cei de la firma de construcţii au venit în sat, dar au plecat fără să dea explicaţii. „Am avut între 5 şi 7 comisii şi de la Inspectoratul de Construcţii. Au venit, au văzut şi cum au venit aşa au şi plecat”, a spus edilul.

Modernizarea celor cinci kilometri de drum comunal a costat aproape11 milioane de lei, iar lucrarea are garanţie cinci ani. Reprezentanţii firmei de construcţii nu au putut fi însă contactaţi pentru lămuriri.

Localitatea a fost inclusă pe lista celor afectate de inundaţii, aşa că ar putea primi bani de la Guvern pentru reparaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri