Gazeta de Artă Politică, revista ce îşi asumă dimensiunea politică a artei

Data publicării:
2202 20arta 20politica-50926

Tema primului număr al Gazetei de Artă Politică este "Arta în confruntare cu sistemele politice". Subiectul este frecvent în dezbaterile despre poziţionarea artiştilor faţă de putere.

„Raportul artistului cu puterea este foarte important. În acelaşi timp, este şi foarte complicat pentru că şi artiştii depind foarte mult de aceste mecanisme de putere, pentru că mecanismele de putere finanţează şi aleg să producă anumite opere artistice”, spune David Schwartz, coordonator al Gazetei de Artă Politică.

Una dintre concluziile revistei este că arta poate funcţiona ca o formă de implicare politică.

„Pe noi ne interesează să vedem în ce măsură proiectele noastre, spectacolele noastre pot influenţa spaţiul politic. E o revistă care are o dimensiune politică extrem de importantă. Suntem interesaţi de o artă care nu rămâne închisă într-un turn de fildeş”. Crede Mihaela Michailov, un alt coordonator al revistei.

„Gazeta de Artă Politică îşi propune să lege arta de perspectiva politică a unor teoreticieni şi practicieni din afara domeniului artistic. Revista pune accent pe artele spectacolului şi vrea să abordeze tranşant arta din România şi din ţări cu problematici înrudite.

Tema viitorului număr al Gazetei de Artă Politică va fi munca şi muncitorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri