Galerie Foto A murit Pigcasso, purcelușa talentată care a vândut picturi de peste 1 milion de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Pig-artistPigcassowhoearnedmorethan1millionfromhispaintingsover8yearsofhis-ezgif.com-resize

Pigcasso, o purcică extrem de talentată, care a obținut venituri de peste 1 milion de dolari din tabloruile realizate și a fost declarată „cel mai de succes artist non-uman din istoria lumii”, a murit la vârsta de 8 ani.

Purcelușa Pigcasso a vândut picturi de peste 1 milion de dolari. Foto: Profimedia Images
Purcelușa Pigcasso a vândut picturi de peste 1 milion de dolari. Foto: Profimedia Images

Joanne Lefson, proprietara sa, a anunțat recent moartea „artistei” de 250 de kilograme din cauza artritei cronice. Înainte de moartea sa, își pierduse mobilitatea la ambele picioare din spate, din cauza calcificării coloanei vertebrale.

„Este multă tristețe, dar sărbătorim și o viață bine trăită și diferența profundă pe care a făcut-o”, a declarat Lefson, pentru Caters News. 

Lefson, o activistă pentru animale din Franschhoek, Africa de Sud, a salvat-o pe Pigcasso dintr-un abator când avea doar patru săptămâni, în mai 2016.

„Pigcasso ar fi devenit șuncă în câteva luni”, a spus Lefson. „În schimb, ea a fost salvată și a crescut pentru a inspira milioane de oameni să-și reconsidere ceea ce mănâncă prin talentul ei extraordinar.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pigcasso a trăit și a pictat la Farm Sanctuary SA, o fundație non-profit care oferă un sanctuar sigur pentru animalele de fermă salvate în Franschhoek.

„Moștenirea ei continuă prin sanctuar și misiunea noastră de a inspira o lume mai blândă și mai durabilă pentru toți”, a adăugat Lefson.

Pigcasso, numit după renumitului pionier al cubismului Pablo Picasso, a cunoscut faima internațională la sfârșitul anului 2016. De atunci, a vândut picturi de peste un milion de dolari și a fost primul artist non-uman care a avut operele expuse într-o galerie de artă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri