GERMANIA. Ministrul Educaţiei a demisionat, după ce a plagiat în teza de doctorat

Data publicării:
0902doctor-48624

Annette Schavan a demisionat la trei zile de la retragerea titlului de doctor în filosofie. Aceasta după ce o comisie a Universității din Dusseldorf a stabilit că teza sa de doctorat din 1980 conţine paragrafe însuşite din alte surse, fără menţionarea lor în notele de subsol sau în bibliografie.

Annette Schavan mi-a înmânat, noaptea trecută, demisia din funcția de ministru al Educației. Am acceptat-o cu inima grea”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Chiar dacă inițial spunea că nu-și va da demisia, Schavan a revenit în cele din urmă asupra deciziei. Este hotărâtă, totuși, să dea în judecată Universitatea din Dusseldorf, cea care a lăsat-o fără titlul de doctor în filosofie.

Annette Schavan este al treilea oficial german găsit vinovat de plagiat. În urmă cu doi ani, o eurodeputată liberală și ministrul Apărării au fost nevoiți să-și dea demisia, în urma unor acuzații asemănătoare. În Germania, titlul de „doctor” este foarte important şi orice utilizare abuzivă a distincţiei poate fi sancţionată cu o amendă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri