Gigel Știrbu: TVR garantat nu va transmite EURO 2016 și Olimpiada, dacă nu e plătită datoria

Data publicării:
Trofeu grupe euro 2016 poza generica GettyImages-501105864-1

Gigel Știrbu, fost ministru al Culturii, actual deputat PNL, a spus că era „previzibilă” excluderea României de la Eurovision 2016.

„De foarte mult timp EBU a trimis numeroase adrese către toate instituțiile abilitate ale statului, să ia o decizie. Nu mai devreme de miercuri, la briefingul făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că pe agenda Guvernului există această chestiune pentru a fi rezolvată. Iată ca nu s-a întâmplat nimic. Singura instituție din România care putea să rezolve această problemă cu celeritate era Guvernul. Nu putem învinovăți EBU pentru această situație, TVR avea această datorie către ei și trebuia să-și onoreze datoria. În situația în care TVR se află azi, cu o datorie foarte mare către mai multe entități, singura variantă posibilă era ca Guvernul să aloce această sumă pentru a fi plătită această datorie. În situația în care nu se rezolvă, garantat nu se vor putea transmite Campionatul Europeran și Olimpiada din Brazilia”, a spus fostul ministru al Culturii, într-o intervenție telefonică la Digi24.

În ceea ce privește demersurile EBU de a elimina TVR din organizație, consecințele vor fi, potrivit lui Gigel Știrbu, excluderea din toate organismele asociative de televiziune și radio la nivel european.

„Nu vom mai putea retransmite anumite activități sportive, culturale sau de altă natură. Cu alte cuvinte, TVR va sucomba iar România va fi singura țara europeană care va fi în această situație”, a precizat fostul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri