Grevă la Uzinele Sodice Govora. Angajaţii cer mărirea salariilor cu 700 de lei

Data publicării:
2802 20protest 20govora-51989

Angajaţii au cerut demisia managerului polonez al uzinei. Asta pentru că de peste o sută de zile sindicatul lor poartă negocieri fără succes cu patronii, în vederea încheierii unui nou contract colectiv de muncă."S-au făcut restructurări. Este un fond de nemulţumire totală, pentru că de la începutul anului au plecat din cadrul societăţii 125 de salariaţi. Cei care sunt aici au preluat activitatea celor care au plecat şi de aici şi fondul de nemulţumire. Nu mai putem avea încredere în conducerea poloneză, fiindcă nu poarta nici un dialog social”, a explicat situaţia liderul de sindicat Gheorghe Mugioiu.

La Uzinele Sodice Govora lucrează în acest moment 700 de salariaţi, după ce la începutul anului au fost concediaţi 200 de angajaţi. Muncitorii rămaşi sunt nemultumiţi de faptul că există diferenţe de salarizare între români, polonezi şi germani, că li se taie din drepturi şi cer o mărire a salariului de 16 la sută.

Muncitorii spun că vor continua protestele. Le vor organiza însă şi la primărie, şi la prefectură, dar şi la Consiliul Judeţean Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri