Hala Matache nu va fi reconstruită prea curând, din lipsă de fonduri

Data publicării:
lucrari sosea bd

După mai bine de patru ani de lucrări, Bulevardul Uranus este aproape gata. Va avea două benzi pe sens, bandă pentru biciclişti şi linie de tramvai. Proiectul vizează trei tronsoane: Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan, Vasile Pârvan - Piaţa George Coşbuc şi Piaţa George Coşbuc - Gara Progresul. Lucrările au avut întârzieri de peste doi ani.

E pe cale să se termine intersecţia aia care a fost destul de grea Griviţa cu Berzei, deci până la sfârşitul anului îi dăm drumul”, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Sătui de ambuteiajele din trafic, şoferii abia aşteaptă ca proiectul să fie gata.

Chiar dacă lucrările vor fi gata, Hala Matache, monumentul demolat de Primăria Capitalei pentru a face loc bulevardului, nu va reapărea prea curând în peisaj, pentru că nu mai sunt bani. Primăria a anunţat că hala va fi reconstruită când se va găsi o persoană care să încheie un parteneriat public-privat. Proiectul de relocare este unul controversat.

Există un proces deschis la Tribunalul Bucureşti, nu s-a fixat primul termen. Cerem în el anularea autorizaţiei de demolare şi reconstruirea Halei Matache pe locaţia ei iniţială”, a afirmat Nicuşor Dan, Preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul".

Dar asta ar însemna reconstruirea halei pe mijlocul străzii.

Hala Matache ocupa prima bandă a viitorului Bulevard Uranus şi ar urma să fie relocată la câţiva metri distanţă, adică imediat după trotuar. Locuitorii din zonă nu susţin relocarea monumentului.

Costurile pentru construirea viitorului Bulevard Uranus se ridică la peste 130 de milioane de lei, fără TVA.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri