Hoţ de biciclete, identificat cu ajutorul Facebook

Data publicării:
hot biciclete

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede clar cum doi tineri se opresc la intrarea în bloc. Uşa era închisă dar, cu ajutorul unui buletin, unul dintre ei o deschide în doar câteva secunde şi intră în bloc. Al doilea tânăr a rămas afară. 

După ce a intrat în scară, hoţul s-a asigurat că nu îl vede nimeni, s-a dus lângă bicicleta care era legată de această balustradă şi i-a tăiat sistemul antifurt. Din nefericire pentru hoţ, totul a fost surprins de camere de supraveghere. Întreaga operaţiune a durat mai puţin de şase minute.

Lanţul era gros. Nu ştiu cu ce l-au tăiat, eu nu m-aş fi apucat decât cu flexul, dar face gălăgie. Cred că avea cleşte gură de lup”, a spus Alin, colegul de apartament al proprietarului. 

Când nu şi-a găsit bicicleta, Cosmin a mers direct la camerele de supraveghere. Apoi a postat imaginile pe un site de socializare. 

De acolo s-a transmis mai departe de toată lumea, ulterior am tot primit mesaje de la diferite persoane care l-au recunoscut, am aflat un nume, o adresa”, a spus Cosmin Cioloca, proprietarul bicicletei. 

După ce i-a aflat adresa, Cosmin a mers să stea de vorbă direct cu hoţul. „Aştept ca să mă sune să rezolvăm problema, să-mi aduca bicicleta. O sa am pe viitor mai multă grija. O sa mai montez câteva camere”, a spus, Cosmin Cioloca. 

Cosmin a depus o plângere şi la poliţie. Dar organele legii nu s-au descurcat la fel de bine ca prietenii săi virtuali.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Politiştii efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor”, a precizat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. În ultima vreme, furturile de biciclete sunt din ce în ce mai dese la Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri