Sari la conținut

Hoţ de biciclete, identificat cu ajutorul Facebook. Furtul a fost filmat de camerele de supraveghere instalate în scara blocului

Din imagini se poate vedea cum doi tineri se apropie de scara blocului şi, după ce stau de vorbă câteva minute, unul dintre ei intră în scară. A reuşit să facă acest lucru fără prea mult efort, folosind... buletinul de identitate.

După ce a intrat în scară, hoţul s-a asigurat că nu îl vede nimeni, s-a dus lângă bicicleta care era legată de această balustradă şi i-a tăiat sistemul antifurt. Din nefericire pentru hoţ, totul a fost surprins de camere de supraveghere.

Întreaga operaţiune a durat mai puţin de șase minute. Păgubiţii, Cosmin şi Alin, colegi de apartament, au postat filmarea pe reţeaua de socializare. După nici 24 de ore de la postarea imaginilor pe Facebook, Cosmin a adunat peste 1.200 de share-uri. Cu ajutorul prietenilor, l-a identificat pe hoţ, a luat legătura cu el şi a primit promisiunea că îşi va primi bicicleta înapoi.

Cei doi nu cred însă că hoţul va înapoia bicicleta furată: ”Lanţul era gros. Nu ştiu cu ce l-au tăiat, eu nu m-aş fi apucat decât cu flexul, dar face gălăgie. Cred că avea cleşte gură de lup. Nu o să o aducă nici hoţul, nici poliţia nu o să-şi facă treaba, pentru că aşa e în România”.

Dacă prietenii virtuali ai păgubiților au reuşit să ofere date despre hoţ, poliţiştii încă încearcă să îl identifice.

Pentru a mai stopa fenomenul furturilor de biciclete, în mediul virtual a fost creat şi un site, Registrul de biciclete, unde cei cărora li se sustrag mijloacele de transport pot să ofere detalii despre acestea, în speranţa că cineva va recunoaşte bunul furat. De la începutul anului, 12 persoane din Timişoara au postat mesaje despre bicicletele care le-au fost furate.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă