Hoț să fii, ghinion să ai. Au spart sediile Primăriei și Poștei și au furat un seif gol

Data publicării:
hoti

Tot efortul, pentru a descoperi, în cele din urmă că nu s-au ales, de fapt, cu nimic. Seiful metalic pe care l-au cărat în braţe kilometri întregi, ca şi casieria Poştei, era gol. Oamenii nu au luat în calcul că, la sfârşit de lună, banii se predau la Trezorerie.

Hoţii au pornit cu stângul de la bun început. În loc să intre pe geam, direct în biroul în care era seiful, s-au chinuit să forţeze două uşi metalice. Odată ce-au intrat, au mers direct la ţintă.

„Nu era expus la vedere, era într-un sertar. Înăuntru n-a fost nici un leu, deoarece era sfârşit de lună, era în data de 31, vinerea, noi am predat toţi banii la Trezoreria Arad”, spune Delia Mariş, angajat al primăriei.

Hoţii nu știau însă asta. Au luat seiful pe sus, l-au dus în curtea instituţiei şi au mers spre sediul Poştei.

După ce au spart uşa de termopan şi au tăiat lacătul grilajului din interior, hoţii au descoperit că în casierie nu era niciun leu, aşa că au plecat. Probabil se consolau cu gândul că au deja un seif plin în curte.

Deşi spargerea a fost dată la sfârşitul săptămânii trecute, nimeni nu a ştiut nimic până luni dimineaţă, când angajaţii Primăriei şi Poştei au venit la serviciu.

Poliţia a deschis imediat o anchetă, însă, până acum, nici urmă de hoţi. În schimb, primăria a fost găsită responsabilă, pentru că avea un sistem de alarmă, dar acesta nu fusese activat după ultima renovare.

Este al doilea furt notabil din Arad din ultimele 10 zile. În urmă cu o săptămână, o maşină a Poştei a fost golită de 385.000 de lei chiar din faţa Oficiului Judeţean Arad. Poliţia a deschis şi în acel caz o anchetă care, până acum, nu a produs nici un rezultat. În schimb, la fel ca şi acum, instituţia păgubită a fost amendată. Poşta a refuzat să ofere orice fel de informaţii privind cele două incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri