IARNĂ GREA. Aproape 140.000 de oameni din sud-estul țării sunt izolați

Data publicării:
iarna zapada oameni mediafax

Situaţie dramatică, în acest moment, la Combinatul Petromidia, unde lucrătorii din schimbul 2 şi 3 n-au mai putut ajunge acasă. Unii au rămas în combinat, alţii au fost cazaţi la un hotel din Năvodari.

Situaţia este însă din ce în ce mai gravă în judeţele aflate sub cod roşu, unde viscolul devine parcă tot mai puternic de la o oră la alta. Iar cei mai mulţi dintre cei afectaţi sunt oameni care au petrecut deja câteva zile izolaţi în localităţi, sau, de multe ori în propriile case.

În patru localităţi din judeţul Galaţi, de exemplu, oamenii nu au putut ieşi din sate de sâmbătă seara. Au fost însă deblocaţi astăzi, dar numai pentru trei ore, timp în care la ei a ajuns numai câte o maşină cu pâine. Insuficient pentru cele 10.000 de suflete.

În judeţul Constanţa, șapte sate au rămas fără curent electric. Tot aici ambulanțele încearcă să ajungă la o femeie însărcinată.

În Buzău sunt 101 sate izolate, iar în Vrancea sunt 7.000 de oameni din șase rupţi de restul ţării.

Brăila e judeţul în care nu se ajunge şi din care nu se poate ieşi. Acolo, cel mai grav este în 19 localităţi.

În judeţul Prahova, peste 9.000 de persoane din trei localităţi sunt izolate. În Telorman sunt patru localităţi izolate, iar în Ialomiţa, peste 5.500 de oameni sunt prizonierii zăpezii.

În zonele afectate de ninsori şi viscol sunt aproape 140 de localităţi complet izolate. Asta înseamnă 132.000 de oameni complet rupţi de lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri