IARNĂ GREA. Primarul Capitalei a cerut ajutorul Jandarmeriei pentru deszăpezire

Data publicării:
deszapezire utilaje2

Iarna a pus stăpânire și pe Capitală, unde primarul general, dar și cei de sector au mobilizat toate forțele necesare pentru a ușura circulația bucureștenilor. Peste 1.000 de intervenții medicale cauzate de condițiile meteo au avut loc în ultimele două zile.

„În momentul ăsta toată lumea pe care am numit-o cu zile înainte este mobilizată să lucreze zi și noapte. Arterele mari, intrările în spitale, acolo unde trebuiesc asigurate urgențele, sunt circulabile”, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

„Arterele principale de circulație nu prezintă nicio problemă, traficul se desfășoară 100%, am dat dispoziție, ca de la această oră până la 2, toate utilajele, în număr de 42 de bucăți, să acționeze pe străzile secundare”, a spus la rândul său primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Și pentru că utilajele nu au făcut față deszăpezirii, Sorin Oprescu a făcut apel și la Jandarmerie, pentru a-și mobiliza oamenii să curețe zonele centrale, cuprinse între Piața Romană și Piața Unirii

„O să-l rugăm pe domnul colonel de la jandarmi să vedeți care sunt forțele de care avem nevoie, ca să putem intr-adevăr să aranjăm manual ce rămâne în urma utilajelor care trec pe acolo, ca să putem să lărgim intersecțiile”, a adăugat Sorin Oprescu.

„90 de jandarmi din cadrul jandarmeriei Capitalei vor interveni pentru deszăpezirea zonelor în care utilajele speciale de deszăpezire nu vor putea ajunge și sunt vizate în principal stațiile mijloacelor de transport în comun”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria București.

Autoritățile îi sfătuiesc pe bucureșteni să nu plece de acasă decât dacă este absolut necesar și să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun, care vor fi suplimentate dacă va fi cazul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri