IARNA LOVEȘTE CU PUTERE. Sudul ţării se află sub cod portocaliu. Școlile sunt închise în Capitală și cinci județe

Data publicării:
2603 20iarna 20unu-56888

Actualizare 07.45. În județul Buzău, o mașină s-a răsturnat din cauza condițiilor meteo care au dat peste cap traficul rutier. Aceasta era echipată corespunzător, cu pneuri de iarnă, dar din cauza gheții de asfalt, șoferul a pierdut controlul volanului. În automobil se aflau trei oameni, dar aceștia nu au fost răniți.

___________________________

Sudul României se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Judeţele Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ilfov şi municipiul Bucureşti sunt vizate de atenţionarea meteo. Va ninge local abundent, viteza vântului va depăşi la rafală 70 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită şi troienită.

În Bucureşti a început să ningă viscolit în jurul orei 3.30. La primele ore ale dimineţii vizibilitatea era redusă pe toate arterele de circulaţie.

Principalele bulevarde ale oraşului au avut prioritate la deszăpezire. Utilajele dotate cu pluguri şi lame au acţionat în principal în zonele Piaţa Victoriei, Aviatorilor, zona Arcul de Triumf - Piaţa Presei Libere şi în centrul Capitalei.

Codul portocaliu ar putea fi prelungit din această după-amiază, fiind de aşteptat ca vremea rea, cu ninsoare şi vânt puternic, să se deplaseze către sud-est. Astfel, ar puteaintra sub cod portocaliu judeţele Buzău, Vrancea, Galați și, posibil, nordul județului Ialomița.

O mie de şcoli au fost închise

Vremea rea le-a adus elevilor şi o zi nesperată de vacanţă. Aproximativ 600.000 de elevi din Bucureşti, Brăila, Olt, Dâmboviţa şi Argeş vor sta astăzi acasă. De asemenea, în judeţul Buzău autorităţile au lăsat la latitudinea fiecărei conduceri de şcoală dacă suspendă sau nu cursurile.

Comitetele pentru situaţii de urgenţă din Bucureşti şi patru judeţe au decis să suspende cursurile în 1.000 de unităţi de învaţământ, ca urmare a intrării în vigoare a codului portocaliu. Cursurile vor fi reluate mâine, 27 martie, iar orele pierdute azi vor fi recuperate.

În Capitală, 429 de şcoli au porţile închise. Ca să evite orice incident, dar şi pentru a elibera traficul, autorităţile au decis ca şcolarii şi preşcolarii să stea acasă din cauza codului portocaliu. Pe lângă cei aproximativ 245.000 de elevi, vor sta acasă şi 16.000 de cadre didactice.

De luni seară a fost închis şi traficul pe Dunăre, între între localităţile Moldova Nouă şi Baziaş. Zeci de barje au fost oprite în porturile româneşti şi în cele sârbeşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri