IAȘI. În postul Crăciunului, un târg de carne a fost organizat în curtea bisericii

Data publicării:
24112012 20carne 20post-35111

Vizitatorii s-au îngrămădit imediat la taraba cu produse din carne, vândute cu preţuri între 30 şi 45 de lei pe kilogram.

„Sunt produse tradiţionale făcute ca şi acasă, cu condimentele tradiţionale, fără adaosuri, fără întăritoare de gus, afumate în mod tradiţional cu rumeguş de fag”, și-a lăudat produsele Cosmin Silaghi, producător produse din carne.

Şi producătorii de lactate le-au pus voinţa la încercare credincioşilor, cu o întreagă paletă de ispite pe bază de brînză, caşcaval şi telemea.

„Avem brânză de vacă maturată, diverse sortimente, cu chimen, cu ardei iute, cu piper boabe și invităm toți ieșenii la o degustare și cumpărare de produse”, a spus Ionuţ Neagu, producător produse lactate.

În total, 18 producători au adus acolo bunătăţi pe bază de peşte, de miere şi propolis, precum şi din legume. Iar vizitatorii au recunoscut că le e greu să reziste ispitelor din curtea bisericii.

Preoţii spun că postul nu este obligatoriu, motiv pentru care au fost de acord să găzduiască expoziţia de bucate.

„Există copii care nu postesc, există persoane vârstnice, persoane bolnave cărora medicul chiar le recomandă să consume alimente care nu sunt de post şi din această perspectivă am considerat că se cade să oferim şi celor care nu pot să postească posibilitatea unei alimentaţii sănătoase”, a declarat preot Mărgineanu, Parohia „Toma Cozma” din Iaşi.

Medicii sunt şi ei de acord că persoanele anemice, copiii, femeile însărcinate şi bolnavii cronici nu ar trebui să postească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri