Imagini revoltătoare. Un dresor de animale își târăște câinele după mașină

Data publicării:
BET Presents: 2017 Soul Train Awards - Red Carpet & Arrivals
LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 05: Joe Jackson attends the 2017 Soul Train Awards, presented by BET, at the Orleans Arena on November 5, 2017 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Paras Griffin/Getty Images for BET)

Scene revoltătoare au fost filmate pe o şosea din judeţul Harghita. Un bărbat şi-a legat câinele de maşină şi a continuat să meargă, chiar şi după ce patrupedul, epuizat, a ajuns să fie târât pe asfalt. Şoferul e acum urmărit penal. Imaginile vă pot afecta emoţional.

Legat de dubă cu o sfoară, câinele a reuşit să ţină pasul cu viteza maşinii doar câteva minute, după care s-a prăbuşit. În loc să oprească, şoferul şi-a continuat drumul, cu animalul târât pe asfalt. Imaginile revoltătoare au ajuns pe internet şi au provocat un val de furie.

Filmarea a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal pe numele şoferului, pentru infracţiunea de lovire sau schingiuire a animalelor.

„Riscă o pedeapsă privativă de libertate, cuprinsă între 3 luni şi un an închisoare sau cu amendă, fireşte”, spune Gheorghe Filip, purtător de cuvânt IPJ Harghita.

„Ne bucurăm foarte mult că poliţia a reacţionat cum a reacţionat, pentru că nu mi se pare normal şi nu poţi să explici aşa ceva, chiar dacă a luat acolo o decizie, brusc, dacă eşti un om cu suflet pentru animale nu faci aşa ceva”, spune Szava Emese, director executiv al fundaţiei Pro Animalia.

Culmea e că bărbatul respectiv se ocupă cu dresajul câinilor, din ce au povestit vecinii săi. El susţine că n-a vrut decât să-şi transporte patrupedul, însă acesta n-a vrut să urce în dubă. Câinele a ajuns la un veterinar, care l-a tratat şi spune că rănile pe care le-a suferit nu îi pun viaţa în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri