Incendiu în Popești-Leordeni. Intervenția pompierilor, îngreunată din cauza spațiului îngust din jurul blocului

Ioana Ciurlea Data actualizării: Data publicării:
pompieri pe o strada ingusta
Intervenția pompierilor la incendiul din Popești-Leordeni a fost îngreunată de spațiul de acces foarte strâmt către blocul la mansarda căruia izbucniseră flăcările Foto: captură video Digi24

Un incendiu puternic a izbucnit luni la un bloc din Popești-Leordeni, la periferia de sud-est a Capitalei. Mansarda imobilului cu trei etaje a ars în totalitate, iar flăcările s-au întins pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Pompierii au intervenit cu dificultate, din cauza spațiului îngust din jurul clădirii, iar autoscările trimise la fața locului nu au putut fi ridicate în primele zeci de minute ale intervenției. În oraș s-a construit masiv în ultimii ani, haotic, și pare că nimeni nu s-a gândit la intervențiile de urgență.

Încă nu se știe de la ce a izbucnit incendiul, dar flacările s-au propagat rapid și au reușit să distrugă 600 de metri pătrați din mansarda blocului. În prima parte a intervenției lor, pompierilor le-a fost extrem de greu să ridice autoscara, pentru că strada este extrem de îngustă. În plus, în zona unde se manifesta incendiul erau parcate și multe mașini.

Blocul nu avea cale de acces, așa că locatarii s-au mobilizat și au deschis porțile care duceau spre un câmp, ca să îi ajute pe pomperi să intervină cât mai aproape.

„Accesul spre acest bloc este extrem de dificil. Foarte dificil, o singură intrare, o singură stradă. Am mutat tot ce era mașini pe lateral, dar unii dintre noi n-am apucat să luăm mașinile de dinăuntru”, a povestit un bărbat. 

Pompierii au intervenit cu 18 autospeciale de stingere și trei autoscări, însă doar puține dintre acestea au reușit să participe la intervenție.

„În momentul în care am ajuns aici, incendiul se manifesta la întreaga mansardă, ardea generalizat, am reușit localizarea incendiului către etajul 2, etajul imediat inferior mansardei”, a declarat lt.col. Petrică Epure, de la ISU București-Ilfov. 

Întrebat dacă toate apartamentele de dedesubt vor fi afectate de scurgerile de apă, pompierul a explicat că apa pătrunde foarte ușor în clădire și este posibil să fi pătruns către etajele inferioare. 

Locatarii de la alte etaje se plâng că le-au fost afectate și lor apartamentele.

„Până jos e apa. Aveam geamurile deschise, am auzit cum strigau oamenii: Foc! și Pompierii! Când m-am uitat pe geam, vecinii făceau semn să ne uităm în sus că e foc”, a povestit un tânăr.

„Dormeam după tura de noapte, pur și simplu a venit soția, m-a trezit, am apucat să-mi iau telefonul, genta cu ce aveam la mine, am vrut să dau mașina afară, n-am putut, ardea, era foarte mult, foarte mult fum”, a relatat un locatar. 

Din fericire, nu au fost persoane rănite, iar locatarii au reușit să părăsească la timp clădirea.

Citiți și: Pericolul blocurilor construite recent

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri