Incendiu puternic la un depozit Remat din Ilfov. RO-ALERT: Fumul se îndreaptă spre Bucureşti, stați în case

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Voluntari IGSU 190219 (2)
Foto: IGSU

Incendiu violent în județul Ilfov, în zona Voluntari-Afumați, la un parc de dezmembrări auto. Nicio persoană nu a fost rănită. Potrivit unui mesaj trimis prin RO-ALERT, norul de fum se îndreaptă spre București. Oamenii sunt îndemnați să stea înăuntru, dacă sunt în zonă. Să închidă geamurile, să nu se expună la fum. Risc major și pentru pompierii care intervin acolo. Materialele care au luat foc sunt toxice si chiar cu potential exploziv.

incendiu Voluntari IGSU 190219 (2)
Foto: IGSU

Actualizare 15:50. Pompierii au localizat incendiul izbucnit la punctul de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, au anunţat oficiali ai ISUBIF, care au precizat că nu au fost persoane rănite.

Actualizare 14:20. 18 autospeciale ale ISU și trei ale serviciului de pompieri din Voluntari intervin la această oră la încendiu. „Incendiul încă nu este localizat. Vestea bună este că nu sunt persoane rănite în acest moment”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU.

„Există o problemă pentru că nu există hidranți funcționali”, a subliniat el, precizând că timpul de intervenție este prelungit din această cauză deoarece autospecialele de pompieri se alimentează cu apă de la comercianți aflați la sute de metri depărtare.

El a declarat că Garda de Mediu este alertată. Ard „în principal componentele auto, care degajă fum negru și toxic: anvelope, elemente de la motor, sunt autoturisme depozitate pentru casare”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU.

În ceea ce privește cauza incendiului, Daniel Vasile a declarat că „în momentul respectiv se lucra, operațiuni obișnuite pentru tăierea și compactarea autoturismelor. Acest tip de operațiuni implică riscuri, mă refer la autoaprindere a materialelor combustibile și aceasta ar putea fi una dintre ipoteze, dar nu singura”.


Actualizare 13:50. Autoritățile au emis o alertă cu privire la incendiul din județul Ilfov: „Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”

Între timp, 20 de autospeciale de pompieri au ajuns la fața locului. Din cauza lipsei hidranților, pompierii au apelat la resursele de apă ale comercianților din zonă.

La rândul său, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, la intersecţia Şos. de Centură cu Şos. Bucureşti-Urziceni, are loc un incendiu la un remat auto, care se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 600 – 1.000 mp. Există posibilităţi de propagare la alte materiale combustibile, posibil cu reducerea vizibilităţii din cauza fumului.

Şoferii sunt sfătuiţi să ruleze cu prudenţă în zonă şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.


Incendiul a izbucnit în jurul orei 13:00.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a declarat la Digi24 că „incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”.

El a precizat că intervenția este una greoaie, deoarece în zonă nu au fost identificate surse de apă.

„Incendiul este în curs de dezvoltare și sunt amenințate și alte clădiri învecinate pentru depozitare, inclusiv utilajele utilizate pentru compactare”, a adăugat Daniel Vasile.

Șase autospeciale intervin la acest incendiu, iar alte patru urmează să ajungă la fața locului.

Traficul în zonă este afectat.


Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi pe e-mail, la redactie@digi24.ro, sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri