Incendiu puternic pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în construcție, în nordul Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu pe terasa unui bloc
Incendiu pe terasa unui bloc aflat în construcție.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, la un bloc cu 12 etaje din Capitală. Martorii spun că s-au auzit explozii. Fumul dens se vede de la mare distanță. Potrivit ISU București - Ilfov, incendiul s-a produs pe terasa unui bloc aflat în construcție. Clădirea este situată pe strada Parcului.

UPDATE 23:00 - ISUBIF anunţă că în acest moment incendiul nu se mai manifestă cu flacără, iar o parte dintre autospeciale vor fi retrase din dispozitiv.


Incendiul a izbucnit pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în construcție. Din primele informații se pare că ard butoaie cu smoală și carton bituminat. Suprafața afectată este de aproximativ 500 mp. Se acționează cu 11 autospeciale de stingere și două autoscări. Nu sunt victime, dar sunt degajări însemnate de fum.

Raed Arafat, șeful DSU: Până în acest moment s-a acționat de la înălțime cu autoscara, echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel și acționează pentru stingere. Sunt mai multe echipaje de intervenție. Acum se intervine, nu sunt victime, se lucrează să se lichideze cât mai repede. Sunt și două autoscări acolo.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: Există un risc mult mai scăzut comparativ cu incidentele care sunt generate în instalațiile industriale, cum am mai avut, vorbim de o altă scală, mult mai mică. Există însă riscul de a avea explozii. Putem avea episoade de poluare generate de bătaia vântului, dar numai în zona din jurul acestei locații. Momentan, nu este un pericol pentru sănătatea publică, din câte am văzut pe monitorizare, dar e bine ca lumea din jur să stea cu geamurile închise.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri