Incident de securitate la Ambasada SUA din Tel Aviv. Un soldat a fost înjunghiat

Data publicării:
20112012 20atac-34403

Toate ambasadele din Israel sunt în stare de alertă maximă.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, este așteptată azi în Israel.

În acest timp, secretarul general al ONU, Ban ki Moon, este la Cairo, unde a îndemnat toate părţile aflate în conflict în Fâşia Gaza să înceteze imediat focul. Israelul a amânat cu cel puțin o zi declanşarea unei ofensive terestre în Fâşia Gaza şi a decis să mai acorde o șansă negocierilor pentru un armistiţiu.

Un lider militar al grupării extremiste Jihadul islamic, aflat într-o clădire unde se aflau mai multe birouri ale jurnaliştilor străini, dar şi doi copii, în vârstă de patru, respectiv doi ani, alături de părinţii lor, sunt printre cele mai recente victime ale bombardamentelor. Conflictul s-a soldat până acum cu peste 100 de morți, dintre care trei sunt cetățeni israelieni.

Atacurile asupra Fâşiei Gaza l-au revoltat pe premierul Turciei, care a acuzat ONU de atitudine incorectă faţă de musulmani. Israelul susţine, însă, că are dreptul la autoapărare.

Încercări de calmare a situației

Totuși, tot mai mulţi lideri internaţionali, inclusiv șefa diplomației europene, fac apel la încetarea violenţelor.

Mişcarea Hamas susține că este dispusă să înceteze focul, dar vrea ca primul pas să îl facă Israelul. Hamas cere ca Israelul să pună capăt blocadei asupra Fâşiei Gaza, impusă în urmă cu cinci ani. În schimb, Israelul solicită încetarea tirurilor cu rachete palestiniene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri