Sari la conținut

Incident în cadrul exerciţiului Swift Response de la Câmpia Turzii. 12 militari americani au fost răniți

12 militari americani au ajuns la spital după ce s-au rănit la picioare, în urma unor paraşutări pe timp de noapte. Incidentul s-a petrecut în cadrul exerciţiului Swift Response de la Câmpia Turzii. 

Militarii au fost transportați la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. În acest moment, doar unul dintre ei mai este internat, pentru că are o contuzie la coloană și necesită investigații suplimentare.

Exerciţiul Swift Response s-a desfăşurat vineri noaptea, dar informațiile despre incident au apărut abia sâmbătă seara.

Exercițiul a cuprins paraşutarea de materiale şi tehnică militară, inclusiv vehicule americane Humvee din avioane Hercules. Parașutarea s-a făcut pe un câmp din apropierea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, iar avioanele decolaseră de la o bază aeriană din Ungaria.

„Acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară'”, a declarat pentru Agerpres Brent William, reprezentant al armatei americane. El a subliniat că deși reprezentanții forțelor armate americane „foarte în serios” orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câți au participat la operațiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat „un procent satisfăcător de mic”.

Potrivit scenariului, cei peste 500 de militari americani au participat la „atacarea” bazei româneşti.

Galerie foto de la exercițul Swift Response, imagini de la agenția Inquam Photos / Octav Ganea (click pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte):

9
Pe aceeași temă