INTERACTIV. Credeți că noua Constituție trebuie să prevadă Parlament unicameral cu 300 de membri?

Data publicării:
adriana nedelea 1

N-ar fi prima dată când românii se pronunţă pe această temă. În urmă cu patru ani, peste două treimi din votanţi s-au pronunţat pentru Parlament unicameral cu 300 de membri.

Credeți că noua Constituție trebuie sa prevadă Parlament unicameral cu 300 de membri?

Răspundeţi la aceste întrebări prin formularul DigiVOX din partea dreaptă a site-ului, lăsaţi-vă numărul de telefon şi puteţi intra în direct cu Adriana Nedelea în jurnalul de la ora 15.00.

Totodată, vă aşteptăm opiniile în formularul de comentarii şi pe pagina de Facebook, iar pe cele mai interesante le vom prezenta în jurnalele Digi24.  

Context

Conducerea Legislativului discută astăzi cererea preşedintelui Traian Băsescu de a convoca referendumul pe tema Parlamentului unicameral. Cu sau fără avizul legislativului, referendumul poate fi convocat oricum de şeful statului prin decret prezidenţial. N-ar fi prima dată când românii se pronunţă pe această temă. În urmă cu patru ani, peste două treimi din votanţi s-au pronunţat pentru Parlament unicameral cu 300 de membri. Citiţi şi: Președintele Băsescu va convoca referendum, indiferent de pragBăsescu: Nu am câștigat, nu au câștigat Mircea Diaconu spune că Parlamentul se va întruni după 1 septembrie

Traian Băsescu le-a cerut românilor să se exprime asupra trecerii la Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari odată cu alegerile prezidenţiale din 2009.

Prezenţa la urne a fost de aproape 51 la sută. Aproximativ 78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari.

Referendumul a fost validat de Curtea Constituţională, dar singura formaţiune care cere aplicarea rezultatului referendumului din 2009 este Partidul Democrat Liberal.

Celelalte formaţiuni susţin că acea consultare populară nu a fost decât un vehicul electoral pentru realegerea lui Traian Băsescu în fruntea ţării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri