Raportul Guvernului: Neregulile găsite la intervenția din clubul Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro

Un raport al Corpului de control al premierului scoate la iveala nereguli grave în cazul intervenţiei de după tragedia Colectiv. Spitalele de urgenţă nu erau suficient pregătite pentru primirea pacienţilor arşi, iar echipele de intervenţie nu au fost eficient coordonate. Pentru că lipseau proceduri, instituţii importante nu şi-au făcut treaba.

Acest control s-a întins în perioada martie- septembrie 2016 la tot ce înseamnă instituții de intervenție imediată, cât și la instituțiile în care se află factorii decizionali. În raportul de 7 pagini sunt semnalate multe nereguli.

La spitalele în care au fost internate victimele de la clubul Colectiv și la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București s-a verificat modul în care au fost respectate dispozițiile legale cu privire la organizarea și funcționarea activității de asistență medicală de urgență, în perioada ianuarie 2015 - iunie 2016.

Raportul de control privind verificările efectuate la Ministerul Sănătății, la spitalele în care au fost internate victimele de la clubul Colectiv și la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București.

La Directia de Sănătate Publică a Municipiului București și Ilfov au fost găsite regulamente necorelate, mecanisme de control ineficiente și s-a descoperit că au fost făcute controale superficiale. Nu au fost prelevate probe bacteriologice din spitale și nu a fost făcută o evaluare a situațiilor infecțiilor din spitalelor după incidentul de la Colectiv.

Serviciul de Medicină de Urgență a fost vizat, de asemenea, unde s-a descoperit că sunt foarte puțini angajați, cinci la număr, în ciuda bugetului generos. Acest serviciu nu ar fi controlat cum trebuie serviciul de urgență SMURD și serviciul de Ambulanță. Nu ar fi fost verificate unitațile de Primiri Urgențe după tragedia din Colectiv.

Câteva dintre măsurile care ar trebui luate la nivelul Ministerului Sănătății, în urma concluziilor raportului, sunt adaptarea cadrului legislativ, creșterea acțiunilor de control și o analiză clară, dacă Centrul pentru Situații de Urgență merită să-și continue activitatea sau nu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri