Ion Țiriac: Dacă Băsescu ar fi fost sportiv, probabil era căpitan de echipă

Data publicării:
01032013 20tiriac2-52445

„Dacă e republică prezidențială, nu am nicio problemă, dar atunci președintele își alege premierul și el e responsabil pentru tot. Dacă e parlamentară, președintele stă, frumos, se duce la ambasadori, vede impactul internațional, etc”, a declarat Țiriac, referindu-se la forma de republică pe care ar trebui să o aibă România.

„Președintele Băsescu are alt caracter și iată că l-am ales pentru a doua oară, știind că e un președinte jucător”, a adăugat el.

Cred că e greșită treaba cine și cum îl alege, cred că e mai important ce funcții are președintele într-o republică parlamentară, ce funcții are el și ce funcții are Parlamentul într-o republică prezidențială”, a spus Ion Țiriac.

Fostul tenismen a fost întrebat dacă, din punct de vedere al caracterului, Băsescu ar fi un bun jucător de tenis. „Un sportiv trebuie să învețe să ia palme, e numai atât de bun cât e bun în cea mai neagră zi a lui, atunci vezi valoarea lui”, a răspuns Ion Țiriac. „Președintele este unul care nu prea ia palme, ba mai și dă mai mult decât ia, deci probabil ca sportiv era căpitan, nu de vas, ci de echipă”, a subliniat el.

Citiți și Țiriac: Regionalizarea este benefică

Urmăriți în materialul video alăturat declarațiile integrale ale omului de afaceri Ion Țiriac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri