Iurie Darie a fost înmormântat cu onoruri militare

Data publicării:
11112012 20darie-32998

„Mai rar poţi vedea un asemenea suflet sau poți cunoaște un asemenea suflet. Cred că e undeva și se uită la noi, probabil că se şi amuză de noi. Cred că îşi doreşte multă linişte”, a spus fiul său, Ducu Darie.

La Teatrul de Comedie, admiratorii şi colegii săi de breaslă și-au luat rămas bun de la artistul răpus de o boală neiertătoare.

Actorul a fost internat de mai multe ori în ultimul an, iar acum câteva luni a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile.În vară, actorul a fost operat ca să-i fie eliminat lichidului acumulat în creier. Trei luni a stat în spital, timp în care a fost intubat de mai multe ori, pentru că nu putea respira singur şi a suferit şi un accident vascular cerebral. În cele din urmă, trupul slăbit al actorului a cedat.

În ultima perioadă, apariţiile publice ale actorului Iurie Darie au fost tot mai rare. Ultima oară, s-a întâmplat pe scena la Gala „Gopo", unde a fost premiat pentru întreaga activitate. Pe lângă emoţii, Iura, aşa cum îl alintau cei dragi, era însă şi vizibil slăbit din cauza desele probleme de sănătate.

Sute de admiratori şi foşti colegi au venit şi astăzi să îşi ia rămas bun de la actorul Iurie Darie. Şi-au stăpânit lacrimile în faţa camerelor ca să povestească momentele petrecute alături de maestru.

Marin Moraru: „Nu ne învățăm minte niciodată, murim și mereu ne mirăm!”

A plecat un mare caracter, un om de o modestie rară, o mare vedetă, o legendă este Iurie Darie, un exemplu petru noi toți ceilalți actori de a fi demni, de a iubi”, a declarat actorul George Mihăiță.

Actorul Marian Râlea spune că „atât timp cât îţi moare un părinte e greu să explici ce simţi”.

A murit un actor cum nu va mai fi niciodată. Frumos, naiv şi exuberant, mereu cu zâmbetul pe buze. Un asemenea actor nu va mai exista. Nu ne învățăm minte niciodată, murim și mereu ne mirăm!”, a comentat plângând maestrul Marin Moraru.

„Un cavaler al filmului și al scenei. În memoria mea, aşa va rămâne.Un om bogat, cu suflet bogat”, a spus Monica Ghiuţă, actriţă.

„Eu rămân cu amintirea lui Iurie Darie cum îl ştiam eu, un om tânăr, bărbat frumos, talentat şi care te facea să pleci din sală fericit”, a declarat și Rodica Popescu Bitănescu.

Sergiu Nicolăescu: „Am terminat partea a doua a liceului împreună. A fost un june prim extraordinar.

Florin Piersic: „El a fost unul din actorii care mi-au fost cei mai dragi în toată România”

Actorul Iurie Darie avea 83 de ani, din care aproape 60 i-a dedicat teatrului şi cinematografiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri