Lecție pentru autorități. Peste o sută de oameni dintr-un sat din Sibiu și-au reparat drumul de acces

Data publicării:
avrrr

Sătenii din Săcădate au pus mână de la mână şi au strâns bani ca să cumpere nisip şi pietriş cu care să repare drumul. Ei au închiriat chiar şi un excavator de mici dimensiuni, însă cel mai mult au muncit tot cu lopeţile.

Mobilizarea generală s-a dat pe reţelele de socializare. „A fost lăsat de izbeliște în ultimii doi ani de mandat de domnul nostru primar. Nimeni nu face nimic pentru noi și am luat hotărârea să ne reparăm singuri drumul. La un simplu anunț dat pe Facebook au răspuns peste 100 de persoane”, povestește un bărbat.

A plouat toată ziua la Săcădate, însă asta nu i-a oprit pe oameni să iasă la lucru cu lopețile și să-și refacă singuri drumul.

În timp ce localnicii reparau drumul, autorităţile aruncau responsabilitatea dintr-o parte în alta.

Consiliul Local a făcut mai multe demersuri în acest sens. Drumul a fost transmis către Consiliul Județean. Avem promisiuni că, în această lună, cum ne permite vremea, drumul să fie reabilitat. În momentul de față, noi nu mai avem o bază legală să intervenim”, a declarat Arnold Klingeis, primarul Avrigului.

„Este drum comunal şi aparţine de oraşul Avrig”, susține, în schimb, Ioan Banciu, vicepreședinte CJ Sibiu.

Drumul de care localnicii se plâng are doar patru kilometri, însă este aproape impracticabil. Este singura legatură dintre satul Săcădate şi Drumul Naţional 1, pe care şoferii trebuie să meargă pentru a ajunge la Avrig sau la Sibiu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri