Sari la conținut

Loteria română. Contract controversat, atribuit grupului austriac Novomatic

Contractul prevede livrarea a 10.000 de terminale de videoloterie, iar companiei de stat i se garantează un venit de minumum 75 milioane de euro.

La procedura de selecție au participat cinci dintre cele mai importante companii la nivel internaţional în domeniul terminalelor de videoloterie, potrivit unui comunicat de la Loteria Română.

Contractul stipulează ca sistemul de videoloterie va fi implementat în limitele unui grafic de timp bine delimitat, perioada nefiind însă menţionată în comunicat.

Garanţia bancară este în valoare de 20 milioane de euro.

Pentru gestionarea proiectului, Novomatic a înfiinţat o filială în România, iar primele terminale de videoloterie, împreună cu sistemul aferent, vor fi puse în funcţiune începând cu 1 decembrie 2013.

Livrarea echipamentelor de videoloterie a fost asigurată anterior firmele Intralot şi Intracom din Grecia, în baza unui contract de 100 millioane de dolari ajuns la final în acest an. Contractul dintre Loterie şi cele două firme greceşti a făcut obiectul unei investigaţii a Consiliului Concurenţei. Investigaţia a fost finalizată, însă rezultatul nu a fost încă prezentat.

Înfiinţată în anul 1906, Loteria Română, deţinută integral de stat, organizează şi exploatează jocuri loto şi pariuri mutuale. Compania are în prezent management privat.

Cine este grupul Novomatic

Grupul Novomatic este unul dintre cei mai mari producători şi operatori internaţionali de echipamente de jocuri de noroc, având peste 20.000 angajaţi la nivel mondial. Grupul deţine filiale în 43 de ţări şi exportă echipamente de joc în 80 de ţări. Grupul exploatează peste 215.000 de echipamente de joc în cele aproximativ 1.400 de cazinouri şi săli de jocuri de noroc, cât şi prin contracte de închiriere. În 2012, grupul a raportat venituri de 3,2 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

De asemenea, din grup fac parte atât compania Admiral Sportwetten GmbH - activă pe piaţa de pariuri sportive din Austria, cât şi compania Greentube Internet Entertainment Solutions din Austria - specializată în jocuri de noroc online.

Pe aceeași temă