Mai mulți transfugi sirieni au fost prinși la 2 Mai

Data publicării:
migranti sirieni-1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau 31 de migranţi din Orientul Mijlociu. 

Deoarece la bordul ambarcaţiunii se aflau mai multe persoane care purtau veste de salvare şi care au cerut ajutor, intenţionând să se arunce în apă, comandantul navei Poliţiei de Frontieră a luat decizia de a desfăşura o acţiune de salvare pe mare.

În urma acţiunii de salvare, în aproximativ 40 de minute, persoanele aflate în pericol au fost transferate la bordul navei Poliţiei de Frontieră.

Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 31 de persoane, din care 10 bărbaţi, 7 femei şi 14 copii.

La începutul lunii septembrie, poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare”, care se afla în misiune în Italia, au salvat alţi 93 de migranţi sirieni, din care 46 erau copii. Aceștia se aflau pe un pescador de mici dimensiuni ce plutea în derivă în apele teritoriale italiene.

În luna august 2013, poliţiştii de frontieră de pe nava "Ştefan cel Mare", aflată în misiune în Italia, au mai salvat 194 de migranţi sirieni aflaţi pe două pescadoare de mici dimensiuni, supraaglomerate şi în derivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri