Manifestările de la Târgu Mureş. Frunda: Comunicarea UDMR-ului a fost proastă

Data publicării:
11032013 20impartial 20secui-54263

Decizia UDMR-ului la consiliul reprezentanților a fost că nu luăm parte. Această manifestare a fost organizată de Consiliul Secuiesc și de partidul condus de către domnul Tokes Laszlo, Partidul Popular Maghiar din Ardeal. Au și câștigat un capital politic pe care îl vor folosi împotriva UDMR-ului în toate campaniile următoare”, a explicat Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice.

Decizia UDMR-ului de a nu participa a fost corectă, comunicarea a fost proastă”, a mai afirmat acesta.

Citiți și:

Marș pentru autonomia Ținutului Secuiesc

În opinia lui Gyorgy Frunda, UDMR-ul ar fi trebuit să evidențieze toate reușitele pe care le-a avut în Ținutul Secuiesc, printre care caștigarea elementelor autonomiste, cum ar fi folosirea limbii.

Manifestanţii au adoptat duminică o petiţie adresată Guvernului în care solicită autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, libertate pentru secui şi cer autorităţilor să „înceteze lupta împotriva simbolurilor secuieşti”, precum şi „hărţuirea şi ameninţarea maghiarilor şi secuilor”.

Aceste manifestări de la Târgu Mureș fac parte dintr-un lanţ de proteste care au avut loc invocând aceeaşi dată în numeroase ţări din Europa, SUA şi Canada, toate în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. E vorba de o manifestare de amploare internă şi internaţională”, a explicat Radu F. Alexandru, vicepreședintele PDL, în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri