Mărfuri chinezeşti de sute de mii de lei, introduse în ţară cu acte false, depistate în portul Constanța

Data actualizării: Data publicării:
Containere în Portul Constanța.
Peste 18.000 de parfumuri contrafăcute au fost descoperite în Portul Constanţa, într-un container venit din China. Foto: Facebook / Constanța Port

Bunuri chinezeşti în valoare de aproximativ 275.000 de lei, introduse în ţară prin folosirea de acte false, au fost depistate vineri în Portul Constanţa, a informat Garda de Coastă.

Marfa, constând, printre altele, în căşti audio, lanterne, lămpi solare, era destinată unei firme din judeţul Ilfov.

În data de 25.06.2021, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu şi au efectuat control fizic, în cooperare cu lucrători vamali, asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Ilfov. Astfel, au fost descoperite 100 bucăţi căşti audio, 100 bucăţi lanterne, 1.000 bucăţi lămpi solare, 360 bucăţi ecran lupă telefon, 3.000 bucăţi aparat epilare, 300 bucăţi lanterne, introduse în ţară prin folosirea de acte nereale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri