Membri ai Asociaţiei Caleidoscop au fost audiați la Parchetul instanţei supreme

Data publicării:
caini crop

ACTUALIZARE 12.30. Avocatul Laviniei Nica a spus că aceasta are calitate de martor. „Speța este complexă, e prematur să se discute despre acuzații”, a subliniat el, precizând că Nica nu mai e membră a asociației Caleidoscop.


Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel, a venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiată.

Avocatul care a însoţit-o a declarat că aceasta are calitate de martor în dosar şi a venit să răspundă întrebărilor anchetatorilor. 

(Declaraţiile avocatului care a însoţit-o pe preşedinta asociaţiei Caleidoscop)

Avocatul a precizat că este prematur să se vorbească de acuzaţii, precizând că Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociaţiei Caleidoscop.

Puțin mai târziu a ajuns la Parchet și Claudia Secăreanu, președintele Asociaţiei Caleidoscop.

Cele două nu au vrut să facă nicio declarație.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, acesta fiind găsit cu sute de muşcături de câini, pe un teren privat, aparţinând unei firme, din apropierea Parcului Tei, în Sectorul 2 al Capitalei.

Unul dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Asociaţia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri