METEO. Avertizarea de ploi şi grindină a fost prelungită 

Data publicării:
bucuresti ploaie grindina digi24-3.ro

 

Potrivit unei noi informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în după-amiaza zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi, în Maramureş, Crişana, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi local în nordul Moldovei, în Oltenia şi în zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat chiar vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi, pe suprafeţe mici, 30-40 de litri pe metru pătrat.

În cursul zilei de marţi va mai ploua cu precădere în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi munte, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 de litri pe metru pătrat.

Noua informare meteorologică este valabilă până marţi, la ora 20.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie emisese duminică o informare de instabilitate atmosferică valabilă până marți, la ora 9.00.

În noaptea de duminică spre luni au fost sub avertizare de ploi şi vijelii Banatul, Oltenia, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi zonele montane aferente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri